keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Akár havazhat is- A Magyar Közút Zala Megyei Igazgatósága már felkészült a téli kihívásokra (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Akár havazhat is- A Magyar Közút Zala Megyei Igazgatósága már felkészült a téli kihívásokra (Videó)

2011 november 18 - péntek
November 10-e óta téli üzemmódban működik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatósága. A társaság több mint 1 600 kilométeres megyei állami közúthálózat üzemletetését látja el. Az igazgatóság felkészült az általában november elejétől március közepéig tartó időszakra, mind a négy üzemmérnökségén sikeres gépszemlét is tartott.

A zalaegerszegi üzemmérnökség munkaeszközei is készen állnak a téli munkálatokra. A megyében többek között 23 hóekézésre és só szórásra alkalmas gép valamint 11 hómaró áll rendelkezésre. Az üzemeltetési időszak kezdetéig 5000 tonna aszfaltot használt fel a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatósága, ami több ezer úthiba kijavítását jelenti.

Imre Béla a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetője elmondta, felkészültek a téli időszakra:

A munkavégzés irányítását a megye 4 mérnökségén folyamatos, 24 órás ügyeleti szolgálat látja el. A cég szakemberei figyelik az időjárás előrejelzéseket. Amennyiben szükségessé válik megkezdik a sózást és a hóeltakarítási munkákat is. A Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának munkáját adott esetben a rendőrség és a katasztrófavédelem is támogatja.

Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a cég megyei központján kívül a társaság Útinform osztályától lehet információkat szerezni. (www. kozut.hu)

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: