keresés a weboldalon

Állásbörze (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állásbörze (Videó)

2017 április 11 - kedd
Állásbörzét tartott a Zalai Hírlap. A programot immár második alkalommal szervezték a város legnagyobb munkáltatóinak részvételével. Ezúttal mintegy 30 vállalkozás kereste leendő munkatársait. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban a versenyszféra képviselői mellett többek között a Zala Megyei Kormányhivatal, a Foglalkoztatási Paktum, és a fegyveres testületek is toboroztak.

Kázmér Judit a szervező Pannon Pannon Lapok Társaságának ügyvezetője köszöntőjében elmondta: a rendezvénnyel a munkaerőpiaci keresletet és kínálatot egyaránt segíteni kívánják.

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki jelezte: a gazdaság fejlődését és a kedvező munkaerőpiaci helyzetet mutatja, hogy nem csak munkanélküliek keresnek állást, hanem olyanok is, akik váltani szeretnének. Balaicz Zoltán polgármester hozzászólásában jelezte: várhatóan idén mintegy 1200-1300 új munkahelyet tudnak kínálni Zalaegerszegen.

A mai állásbörzén csaknem 2,5 ezer álláshellyel várták az érdeklődőket. Mint kiderült, a munkaadók egyik legfőbb gondja, hogy a térségben nincs elegendő munkaerő.

Horváth Beáta, a Faipari Centrum Bigimp Kft. munkatársa és Kovács Károly, a Foglalkoztatási Paktum paktummenedzsere:

A résztvevők eltérő tapasztalatokról számoltak be. Volt, aki mozgássérültként nem talált megfelelő lehetőséget, más bizakodott az ajánlatokat illetően.

Horváth Gergely, Gondos Edina és Sopronyi Balázs:

A rendezvény iránt egész nap jelentős volt az érdeklődés.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: