keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Árak és masszák

Zalaegerszeg címer
Hírek

Árak és masszák

2006 december 11 - hétfő
Elkezdődtek az ellenőrzések az élelmiszerüzletekben. A Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai a karácsonyi édesipari termékek minőségét vizsgálják. Zalában az elmúlt években több szabálytalansággal is találkoztak a fogyasztóvédők. A karácsony közeledtével nő a kereskedelmi forgalom, így a különböző hatóságok már most megkezdték az élelmiszerüzletek ellenőrzését.

A Zalaegerszegen „járőröző” fogyasztóvédők általában az üzletek 60 százalékában találnak valami hiányosságot, tudtuk meg Erdei Leheltől, a Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatójától. Az ellenőrzések elsősorban a nagy forgalmú helyeket, piacokat, bevásárlóközpontokat, karácsonyi alkalmi vásárokat érintik, különösen a bronz-, ezüst- és aranyvasárnapok idején. Vizsgálják ezenkívül a vasútállomások és autóbusz-pályaudvarok környékét.

Az elkövetkezendő hetekben a felügyelőség munkatársai elsősorban a figurális édességeket, a szaloncukrot illetve csoki-Mikulásokat vizsgálják, különös tekintettel a fogyasztói tájékoztatók tartalmi részére és olvashatóságára. Az ellenőrzések során tavaly a legtöbb szabálytalanságot az árfeltüntetéseknél valamint a vásárlói tájékoztatóknál észleltek. Sajnálatos módon, lejárt határidejű termékekkel is találkoztak a szakemberek. Kifogásolták továbbá azokat a bevonómasszából készült édességeket, amelyek megnevezésénél csoki vagy csokoládé kifejezést alkalmaztak. Idén fokozott figyelmet fordítanak majd a reklámújságokban megjelent árak és az üzletekben feltüntetett egységár összehasonlítására. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: