keresés a weboldalon

Átadták a Kosztolányi téri óvodát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Kosztolányi téri óvodát (Videó)

2012 április 27 - péntek
Pénteken átadták a felújított Kosztolányi téri óvodát. A közel 50 éves épület – a folyamatos karbantartás, csinosítgatás ellenére – egyre rosszabb állapotba került, ezért elkerülhetetlenné vált egy nagyobb rekonstrukció. A munkák tavaly kezdődtek el, a beruházás 21 millió forintba került.

A felújítás hírét tavaly májusában egy óvodai kerti partin jelentette be Balaicz Zoltán alpolgármester. Eredetileg „csak” az elavult vizesblokkok és az öltözők felújítását tervezték. Menet közben – egy állapotfelmérés során – azonban kiderült: a tetőszerkezet szinte életveszélyes állapotban van, ezért azt is teljesen fel kell újítani. És ha már lúd, legyen kövér: az önkormányzat úgy döntött, hogy rendbe hozzák az omladozó vakolatot is.

Némethné Pukánszky Katalin óvodavezető úgy fogalmazott: régi álmuk vált valóra azzal, hogy az eddiginél sokkal esztétikusabb környezetben folytathatják munkájukat. A beruházás révén134 kisgyerek körülményei javultak látványosan.

Balaicz Zoltán alpolgármester a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: nemrégiben adták át a több mint 110 millió forintos költséggel átalakított Kis utcai óvodát, most pedig újabb lépést jelent, hogy a Kosztolányi téri intézményt is sikerült felújítani.

A gyerekek rövid műsorral köszönték meg, hogy megszépült az óvodájuk. Egy nagy piros léggömbben pedig a kis tettek nagy erejéről szóló, papírra vetett gondolatot eresztett a magasba Péntek Csenge – az ő vidám rajzai díszítik az óvoda udvari falát is.

Ami a város óvoda-felújítási programját illeti: már csak az andráshidai gyermekintézmény van hátra – ehhez most keresik a pályázati lehetőségeket.

yr/Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: