keresés a weboldalon

Átvették megbízóleveleiket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átvették megbízóleveleiket

2024 június 24 - hétfő

Átvették megbízóleveleiket Zalaegerszeg újonnan megválasztott képviselőtestületének tagjai. Balaicz Zoltán polgármester munkáját 12 Fideszes és 5 ellenzéki politikus segíti októbertől.

A június 9-ei voksolás minden korábbinál összetettebb volt, mivel a helyi polgármesterek és önkormányzati képviselők mellett az európai parlament tagjait is most választotta meg a lakosság – kezdte értékelőjét Pápai Ferenc, a Helyi Választási Bizottság elnöke. Mint kiemelte: Zalaegerszegen a választásokat ezúttal sem zavarta semmi. A munkát elvégezték, döntésük pedig jogerőre emelkedett.

A városirányítási feladatokat szeptember 30-áig a korábbi képviselők látják el. Az új testület október 3-án alakul meg. Az alpolgármesterek, bizottsági elnökök és tagok személyéről is ekkor döntenek majd. Az újraválasztott polgármester korrekt együttműködésre kérte az ellenzéket.

Az egyéni választókerületeket a jövőben is a FIDESZ-KDNP jelöltjei képviselik a közgyűlésben, akiket valamennyi körzetben újraválasztottak a polgárok. Kompenzációs listáról 5-en jutottak a testületbe. A Tiéd a Város színeiben továbbra is Góra Balázs, a Mi Hazánkéban Kiss Ferenc ülhet a testületbe. A DK-Momentum kettő, míg az Együtt Zalaegerszegért Egyesület egy mandátumot szerzett. A város új képviselői Békési Tamás, László Marcell és Major Zsolt.

F.M./Sz.G.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: