keresés a weboldalon

Az Apáczai diákjai nyertek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Apáczai diákjai nyertek

2007 november 18 - vasárnap
Az Apáczai ÁMK gimnazistái képviselhetik Zala megyét december elsején a Vöröskereszt által meghirdetett országos versenyen, miután a megyei fordulót – öt csapatot maguk mögött hagyva – megnyerték. A segítő szervezet a fiatalokhoz közel álló témákban hirdeti a versenyt. Így korábban a drog került terítékre, az idén pedig a HIV vírus, az AIDS.

– A Vöröskeresztnek létezik kortárs képzője és ezen belül van mód felvilágosításra, mert sajnos az említett vírus napjainkban egyre nagyobb veszélyt jelent – mondta a zsűri elnöke, Antal Istvánné, a nagykanizsai szervezet munkatársa. – Azt tapasztaltuk a versenyen, ahol kettő Nagykanizsai és négy Zalaegerszegi csapat vett részt, hogy a fiatalok tájékozottak, gátlások nélkül tudnak beszélni a témáról és ez jó dolog. A felvilágosító előadásokon kívül elsősegélynyújtást és csecsemőgondozást is tanulhatnak nálunk az önként jelentkező középiskolások.

A győztesek biológia fakultációra járnak, egyelőre még nem tagjai a Vöröskeresztnek, de tervezik a csatalakozást.

– Érdekes volt a verseny, különösen a plakátkészítés és az óvszerfelhelyezés (banánra). A fiatalok között nem tabu téma a szex, a mi baráti körünkben sem. Nyugodtan beszélünk róla és beszélni is kell, ahogy védekezni is, ami szintén általános – mondták az apáczaisok.

– A felkészülés során plusz ismeretekhez is jutottatok. Tovább adjátok-e ezt az ismerősi körben?
– Igen és már érdeklődtek is, hogy miről szólt a verseny. Az AIDS világnapján lesz Budapesten a döntő. A felkészülésben a Vöröskereszt munkatársai és a biológia tanárnőnk, Sőréné Batka Eszter segít majd. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: