keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az első negyed mindent eldöntött

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az első negyed mindent eldöntött

2010 december 04 - szombat
ZTE NKK – Bajai NKK 92-61 (29-11, 19-15, 24-22, 20-13)
NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Forrai, Benedek.

ZTE: Bukovszki (19/6), Zsovár (21/6), Szélesy (10), Sonyák (4), Page (21). Csere: Szalay (6), Hersics (4), Ambrus (5), Dukai (2), Czukor, Góth. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Baja: Szepsi (11), Theodorán, Szabó (13), Bálint (8), Bozóki ( 9). Csere: Balogh, Fürtös (16/12), Kalocsai (2), Gorjanácz, (2), Járai. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Az első pontot a bajaiak szerezték és először és utoljára vezettek a mérkőzés során. A ZTE villámrajtot vett, és a 4. percben 11-1-re vezetett. A vendégek 5 perc alatt mindössze 2 pontig jutottak. A 8. percben már húsz pont volt a két csapat között (27-7). A ZTE gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a mérkőzést.

A folytatásban a hazaiak csak arra ügyeltek, hogy ne kerüljön „lőtávolba” a bajai csapat. A 15. percben még 35-22-re felzárkóztak a vendégek, de a második negyed végén Page gyönyörű kosara után végleg megtörtek. A ZTE a folytatásban már könnyedén, olykor könnyelműen játszott, a 100 pontot csak azért nem érte el, mert a hajrában a cserék is szerephez jutottak. Végül magabiztosan győzte le riválisát,

Vélemények:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője:
– Végre úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kell, így könnyű győzelmet arattunk riválisunk felett. A sikerünk mellett annak is örülök, hogy fiam ma ünnepelte 17. születésnapját.

Peresztegi Nagy Ákos, a Baja vezetőedzője: – Egész héten sérülések, betegségek miatt nem tudtuk gyakorolni az 5-5 elleni játékot. Ez meglátszott a játékunkon. Pozitív számunkra, hogy Kalocsai Dorina személyében kadet válogatott szerzett pontot a felnőttek között.

Török Róbert, a ZTE technikai vezetője: – Bevallom őszintén, szorosabb mérkőzésre számítottam, annak ellenére, hogy a vendégek tartalékosan léptek pályára. Sima sikerünknek nagyon örülök.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: