keresés a weboldalon

Az Ola utcai beruházásról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Ola utcai beruházásról

2007 június 06 - szerda
A közelmúltban megkezdődött az Ola utcában a közmű- vezetékek cseréje, tájékoztatta lapunkat Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő. A részletekről elmondta: az Ola utcával kapcsolatban mind a lakók, mint az autóval arra közlekedők részéről régóta jelzett probléma az úttest állapota.

Az utca, illetve annak az Interspar és a Kiskondás étterem közötti szakasza a 76-os számú főút legrosszabb állapotban lévő része. Az út nem önkormányzati, hanem állami kezelésben van, a felújításra vonatkozó tervek már 2002-ben elkészültek, de azóta tudható, hogy az érintett szakaszon a közművek is felújításra szorulnak. Szerencsére, a város által vezetett konzorcium nyerte el az Európai Unió Kohéziós Alapja keretében megvalósuló pályázatot, melynek keretében kicserélik és felújítják a szennyvízcsatornát.

A beruházás értéke 62 millió forint, és első körben egy mentesítő szennyvízvezeték kerül lefektetésre. Emellett 9,4 millió forintos ráfordítással sor kerül 2007 végéig a házi ivóvízcsatornák bekötésére az új ivóvízvezetékre, valamint a gázvezetékek felújítására anódos védelem kiépítésével. Ha mindez elkészül, akkor már csak a csapadékvíz-csatorna rekonstrukciója marad hátra. A lakók és az úton közlekedők nagy örömére a közművek rekonstrukciója után a 2008-as év első felére az Ola utcán teljes pályás helyreállításra kerül sor, azaz végre új aszfaltburkolat kerül az Ola utcára az Interspartól egészen a Kiskondás étteremig. Emellett 6 millió forintos ráfordítással aszfaltozásra kerül a kerékpárút is, és további 1 millió jut a járdák és a belső területek burkolatának javítására. A képviselő reméli, hogy az aszfaltozással párhuzamosan a zöldfelület szépítésében is előre tudnak lépni a lakókkal összefogva.

Balaicz Zoltán elmondása szerint a 4-es számú választókerületben zajlik egy másik beruházás is, hiszen a Mindszenty tér rekonstrukciójához kapcsolódva 7,5 millió forintos ráfordítással kicserélésre kerül a Balatoni úton, a nagytemplom mellett a régi vízvezeték, és új lesz lefektetve. A munka végeztével új aszfaltburkolatot kap az útszakasz és a zöldfelületet is helyreállítják. (Zala-Lap Kft., S.P.)

Tartalom megosztása: