keresés a weboldalon

Az Öveges ÁMK népdalosainak sikere

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Öveges ÁMK népdalosainak sikere

2009 március 13 - péntek
A közelmúltban Gyenesdiáson megrendezett megyei népdaléneklési versenyen szép sikert könyvelhettek el az Öveges ÁMK diákjai. A második és harmadik osztályosok alkotta „Violák” csoport és annak két szólistája, Csizmadia Lili és Kovács Adél a legmagasabb fokozatot, azaz arany minősítést érdemeltek ki a neves szakemberek alkotta zsűritől.

Az országos versenyen életkoruk miatt még nem vehetnek részt, ugyanis csak a 7-8. osztályosok körében rendezik ez utóbbi megmérettetést. A siker értékét növeli, hogy a tudást néhány hónapos munkával sajátították el az iskola új énektanára, Standi Gyuláné útmutatásait követve.

A zalaszentgyörgyi Gyertyafény Kórus vezetésért elismert tanárnő szeptember óta dolgozik az Öveges ÁMK-ban. Azóta újjászervezte az énekkart, és 50 fővel kezdtek a munkának. Elmondta, új csapat egységes hangzását népdaltanulással lehet megalapozni, így gyorsan kitűnt az a 20 tanuló, aki vállalta, hogy az énekkari próbákon túl a zalai népdalok világában is elmerül.

Így jött létre a fent említett csoporton kívül a negyedikesek alkotta „Katicák”, akik tavaly ősszel részt vettek a zalaegerszegi népdalos találkozón, illetve májusban a Zalai Művészeti Fesztiválon lépnek közönség elé. A fiúk alkotta csoport pedig készül a március végén Keszthelyen rendezendő toborzó énekes találkozóra.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: