keresés a weboldalon

Barátságos házigazdák voltunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Barátságos házigazdák voltunk

2008 március 26 - szerda
Magyarország – Szlovénia 0-1 (0-0)Zalaegerszeg, 6.000 néző. Barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Stefan Messner. Asszisztensek: Klaus Strasser, Andreas Kollegger (mindannyian osztrákok). Góllövő: Sisic (59.). Sárga lap: Brecko (40.).Magyarország: Fülöp – Szélesi. Tímár, Juhász, Vanczák – Zsidai (Tisza, 38.), Vass (Csizmadia, 80.), Tőzsér (Vadócz, 74.) – Buzsáky (Ferenczi, 46.), Huszti – Priskin (Orosz, 63.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter. Szlovénia: Handanovic – Brecko (Ilic, 70.), Jokic, Mörec, Suler – Kirm (Matic, 89.), Stevanovic, Sisic, Zlogar – Birsan (Jukan 53.), Novakovic (Dedic, 77.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek.

Igazán barátságos házigazdák voltunk… Nagyon vigyáztunk arra, nem hogy gólt ne lőjünk a kedves vendégeknek, hanem még holmi kapura lövögetéssel sem akartuk ijesztgetni őket.

Félig komolyra fordítva a szót: örömteli esemény is akadt ezen az estén, a szünetben az MLSZ vezetése Kisteleki István elnökkel az élen köszöntötte a ZTE egykori válogatott játékosait – Soós Istvánt, Péter Zoltánt, Kereki Zoltánt és Szentes Lázárt – akik egy-egy címeres mezt kaptak ajándékul.

Vélemények:
Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Több problémával küszködtünk a mérkőzés előtt. A találkozón a minőség nagyon hiányzott játékunkból. Remélem, hogy a hiányzók hamarosan felgyógyulnak, s velük sokkal jobb lesz a magyar válogatott.
Matjaz Kek, a szlovén válogatott szövetség kapitánya: – Gratulálok csapatomnak, a magyarok ellen mindig értékes nyerni. A játékosok akarásával nem volt gond, ez alapozta meg sikerünket.
Huszti Szabolcs, a magyar válogatott játékosa: – Kapura lövés nélkül nem lehet nyerni.
Ferenczi István, a magyar válogatott játékosa: – Jó volt visszatérni egykori sikereim színhelyére. A magyar csapat játékán nagyon meglátszott az összeszokottság hiánya és hogy kulcsemberek hiányoztak. (Zala-Lap Kft., Fotó: Z.A.)

Tartalom megosztása: