keresés a weboldalon

Befejeződik a Rákóczi utca felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződik a Rákóczi utca felújítása (Videó)

2016 szeptember 01 - csütörtök
Végéhez közeledik a Rákóczi út felújítása. A rekonstrukció befejezéseként a hét második felében a legfelső aszfaltréteg is felkerül a szakaszra. A munkálatok végeztével a főútvonalat ismét teljes szélességében használhatják az autósuk.

 

Bár a felújítás ideje alatt teljes útzár egyszer sem lassította a Rákóczi út forgalmát, mégis hónapokig okozott kellemetlenséget a közlekedőknek. A környéken él Inkovics László. Ő például egy időre a kocsi beállóját sem tudta megközelíteni. Ennek ellenére azt mondja, nagyobb fennakadást nem jelentett a rekonstrukció.

A kellemetlenségek ellenére a szakemberek modern, környezetbarát rendszert építettek ki. Szétválasztották többek között a csapadék és a szennyvízvezetékeket, fedlapokat cseréltek, illetve aknákat szigeteltek – mondta el Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője.

A következő napokban még számítani kell fennakadásokra, így a beruházás befejezése az iskolakezdést is érinti. Horváth Attila szerint a fejlesztés ezúttal sem okoz majd gondot, de a buszöböl megszüntetése aggasztó.

A végső, aszfaltozási munkák szeptember 2-án, pénteken kezdődnek. Ekkor a csatlakozó utakat teljes szélességében lezárják a gépjárműforgalom elől. A közlekedési nehézségekért az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

 V.D./I.G.

Tartalom megosztása: