keresés a weboldalon

Befektetőbarát település Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befektetőbarát település Zalaegerszeg (Videó)

2013 május 30 - csütörtök
Lezárult a Nemzeti Külgazdasági Hivatal befektetőbarát településekért programja. A befektetés-ösztönzéssel, településmarketinggel is foglalkozó kurzuson Zalaegerszeg is oklevelet szerzett.

Ez az az oklevelet, ami csak a befektetőbarát településeknek jár. Gyutai Csaba polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: három részből állt a tavaly indult program. A megyeszékhelyi szakemberek több tréningen is részt vettek. Ezek során felkészültek a befektetőkkel való találkozásra, tárgyalási taktikákra. A kurzuson résztvevő települések emellett elkészítették befektetés ösztönzési stratégiájukat. Ehhez megfelelő helyszín is szükséges. A megyeszékhelyen az északi ipari park adottságai kiválóak – hangsúlyozta a polgármester. Egy olyan kiajánló anyagot is kidolgoztak, ami naprakész információkat ad a befektetőknek a megyeszékhelyről. 


Ezt segíti az is, hogy a Külgazdasági Hivatal a tervek szerint irodát nyit Zalaegerszegen. Újságírói kérdésre a polgármester elmondta: a megyeszékhely elsősorban Nyugat-Európában lát partnereket. Ezen belül is a német befektetőkkel jó a kapcsolata a városnak. 
S.Z./E.K

Tartalom megosztása: