keresés a weboldalon

Belépő fiatal alkotóknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Belépő fiatal alkotóknak

2009 január 22 - csütörtök
Belépő Galéria címmel új kezdeményezést indított útjára a Keresztury Dezső ÁMK a kultúra napi programsorozat keretében. Az egykori városi művelődési központ aulája fiatal zalai képzőművészeknek adna ezentúl bemutatkozási lehetőséget.

Cserpes Attila az intézményegység vezetője a mini-tárlatot megnyitva elmondta: ők csupán a helyet adják, a többi a képzőművészekre van bízva. Mindenesetre örülnének, ha az ötlet „kinőné” magát, s rendszeresen (4-5 hetente) új – még kevéssé ismert – ifjú alkotó léphetne a galériába; s ezáltal a nagyközönség elé.

A „Premieren” két művészeti ösztöndíjas zalaegerszegi születésű diák: Tóth Veronika szobrászművész és Szabó Attila festőművész mutatta be munkáit. Tóth Veronika márvány illetve bronz plasztikáival érkezett a kiállításra. Szabó Attila annyira már nem ismeretlen a helyi közönség előtt, hiszen egy évvel ezelőtt, a VITRIN Egyesület által a Hevesi Sándor Színházban megrendezett csoportos képzőművészeti kiállításon ő volt az egyik díjazott alkotó. A Belépő Galériába most is realisztikus portréit illetve csendéleteit hozta el.

(Zala-Lap, P. P.)

Tartalom megosztása: