keresés a weboldalon

Bokrétaünnep a zalaegerszegi városi sportuszoda építésén (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bokrétaünnep a zalaegerszegi városi sportuszoda építésén (Videó)

2020 szeptember 04 - péntek
Feltűzték a bokrétát az épülő városi strand legmagasabb pontjára. A Modern Városok Program segítségével megvalósuló projekt fontos változást jelent. A több mint kilenc és fél milliárd forintos létesítmény a térség legnagyobb uszodája lesz.

2011-ben kellett bezárni, majd két év múlva úgy döntött az önkormányzat képviselő-testülete, hogy fejlesztik és újra nyitják a strandot. A kormány 2015-ben indította útjára a Modern Városok Programot, ami újabb lehetőségekre biztosít keretet. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kifejtette, hogy épül egyebek mellett egy 25×50 méteres versenymedence és tanmedence, valamint egy 250-300 fős lelátó is.

György István Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár is részt vett az eseményen. Beszédében a Modern Városok Programmal kapcsolatban hangsúlyozta: a közösség jobbléte érdekében hoz a kormány döntéseket.

Vigh László országgyűlési képviselő a rendezvényen tartott beszédében elmondta, hogy a komplexum 2022. év eleji átadását követően, bevezetik a kötelező úszásoktatást. A település vezetői a sportélet fejlődését is várják a több mint kilenc és fél milliárd forintos szuperberuházástól.

A bokrétaünnep után a tanuszoda építésével folytatja a kivitelező az építkezést. A Modern Városok Programban közel 4 ezer milliárd forintot fordítanak 23 megyei jogú város fejlesztésére.

N.J./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: