keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Büntettek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Büntettek

2008 június 30 - hétfő
Az objektív felelősség elve alapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az elmúlt héten sebességtúllépés miatt 192, a megállás és várakozás szabályainak megsértése miatt 64, a behajtási tilalom megszegése miatt két autó üzemben tartójával szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, melynek során mintegy 9 millió forint bírságot szabtak ki. Az objektív felelősség elvének május másodikai bevezetése óta összesen 995 esetben 37 millió 80 ezer forint bírság kiszabására került sor Zala megyében.

Zalaegerszegen, a városba bevezető Balatoni út hosszú egyenese egyre több esetben csábította gyorshajtásra az autósokat, illetve a motorosokat. A szabályok betartatása és a fenti útszakasz biztonságosabbá tétele érdekében a megyei főkapitányság vezetője az útszakasz fokozottabb ellenőrzését rendelte el.

A rendőrök június elejétől kezdve hetente több alkalommal is végeztek sebességméréseket, ellenőrzéseket a Balatoni úton. Ezek alkalmával összesen 49 sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, míg 11 esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Az ellenőrzések tovább folytatódnak, kaptuk a tájékoztatást Csizmazia Péter sajtóreferenstől. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: