keresés a weboldalon

Canterina ünnep

Zalaegerszeg címer
Hírek

Canterina ünnep

2007 december 21 - péntek
Zalaegerszegen az idén több komolyzenei együttes ünnepelhette jubileumát. Ötvenéves múltat tudhat maga mögött a Városi Vegyeskar, a szimfonikus zenekar és 15 éve gazdagítja már a helyi kulturális palettát a Canterina Kamarakórus. Az évforduló alkalmából lemezbemutatóval egybekötött adventi koncertet adtak a hölgyek a Keresztury ÁMK hangversenytermében.

1992-ben Dormán Tiborné vezetésével jött létre 15 fővel a város első kamarakórusaként az együttes. Tíz éven át Gyenese Marianna vállalta a karvezetést, majd munkáját Décsy-Paál Enikő vette át. Két alkalommal érdemeltek ki „Hangversenykórus” minősítést, 2001-ben Zalaegerszegért díjban részesültek. Négy önálló CD-vel büszkélkedhetnek (1997; 2000; 2001; 2007.), de közreműködtek más együttesek hangfelvételénél is. Önálló hangversenyeiken kívül szívesen vállalnak fellépést kulturális rendezvényeken. Számos külföldi sikert is elkönyvelhettek az elmúlt évek alatt. 2008. márciusában a svájci Montereaux-i Nemzetközi Kórusversenyen vesznek majd részt, pályázati anyaguk alapján érdemesnek találtattak a rangos versenyen való megmérettetésre.

A jubileumi koncertre kiadott CD az év ünnepeihez kapcsolódó dalokat tartalmazza. Ezek közül az adventhez köthető művekből válogatott a kamarakórus lelkes közönségüknek.

Vendég fellépők voltak az Énekmondó Együttes, D. Hegyesi Gabriella énekművész. Zongorán közreműködött Hász Melitta. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: