keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csak a harmadik negyed ne lett volna

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csak a harmadik negyed ne lett volna

2008 január 27 - vasárnap
Zala Volán ZTE – Szolnok 66-54(13-12, 24-12, 5-21, 24-9)Zalaegerszeg, 150 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Győrffy, Frányó.Zala Volán ZTE: Pungor (12/6), Hersics (2), Creamer (15/3), Túróczi (8), Milkova (14). Csere: Horváth Zs. (2), Szélesy (13/6), Ambrus. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két csapat, a hazaiak Creamer dupláival szerény előnyre tettek szert. A második negyedben gyorsan ellépett ellenfelétől a Zala Volán ZTE. Hiába kért időt az ellenfél edzője, az egerszegi lányok tovább növelték előnyüket. A harmadik negyedet egy triplával indították a szolnokiak, s agresszív védekezésükkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak.

A vendégek a 26. percben egyenlítettek (46-46), sőt a vezetést is átvették. Az utolsó játékrész éppen az ellentétje volt az előzőnek, most a vendégek nem találták az ellenszerét a hazaiak feljavult védekezésének, ugyanakkor Creamer pontjaival ismét elhuzott az egerszegi csapat. Az amerikai légiós mellett ekkor eredményes volt Szélesy és Pungor is, a negyed közepén már ismét a Zala Volán ZTE vezetett 10 ponttal (59-49). A hajrában aztán taktikus játékkal tartotta, sőt növelte előnyét az egerszegi együttes.

Csak sajnálni lehet, a harmadik negyed gyenge játékát, mert meg lehetett volna a 20 ponton felüli győzelem, amelynek eredményeképpen a tabellán a szolnokiak elé kerülhettünk volna. (Zala-Lap Kft., B.I.)

Tartalom megosztása: