keresés a weboldalon

Dömötör Balázs festőművész kiállítása a Landorhegyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Dömötör Balázs festőművész kiállítása a Landorhegyiben

2012 november 14 - szerda
2012. november 6-án „Sport és művészet” címmel nyílt kiállítás iskolánkban Dömötör Balázs festőművész alkotásaiból, aki emellett a magyar atlétika jeles képviselője, távol- és hármasugrásban tízszeres felnőtt válogatott, huszonháromszoros magyar bajnok, edzőként olimpiai résztvevő is

Az ünnepélyes megnyitón iskolánk igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket és Kámán Ferenc, sportigazgató, atlétikai szakág-vezető méltatta Dömötör Balázs munkásságát.

Az alkotót olyan neves sportolók kísérték el többek között, mint Kiss Dániel gátfutó olimpikon, Zsivócky Attila tízpróbázó, Európa- és világbajnoki érmes, olimpiai hatodik helyezett. 

A kiállítás megnyitóját követően a művész-sportoló találkozott a landorhegyis tanulókkal, akik – Csiszár Attila tanár úr közreműködésével – kérdéseket tehettek fel neki. Sok érdekes dolgot megtudhattunk tőle sportolói és művészi indulásáról, eredményeiről, restaurátori munkájáról, tapasztalatairól.

Elmesélte például, hogy asztmás, beteges gyerekként sokat volt szanatóriumban, itt kezdett el rajzolgatni, és azt is, hogy az otthoni kisbéri kertjükben kezdte el a távolugrást.
 

Beszélt képeinek megszületéséről:

–    a képeken látható puzzle-okat pl. egy konkrét élmény ihlette,
–    egy számítógépes cég megrendelésére született kék-zöld képe.
–    Kiss Dánielt is megörökítette egy festményén, győzelméért ajándékozta meg vele sporttársát, barátját.

Nagy élmény volt találkozni ismét egy olyan emberrel, aki sportéletével és művészi munkájával is bizonyította, hogy kellő elszántsággal, kitartó munkával sokra vihetjük az életben.

A főként szürrealista festményekből álló kiállítást 2012. november 16-ig tekinthették meg az érdeklődők iskolánkban.

Boros Roland

8.a
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

 

Tartalom megosztása: