keresés a weboldalon

Egy kezdő író szárnypróbálgatásai

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy kezdő író szárnypróbálgatásai

2013 november 22 - péntek
Érdeklődésemet az írás iránt keresztapámnak köszönhetem. Természetesen ez kevésnek bizonyult volna, ha nincsenek varázslatos mesék-szerencsére voltak.

Első önálló tollvonásaimat negyedikes koromban A4-es méretű füzetbe írtam. A legelső „művem” egy vers volt. Ezt aztán követték újabb történetek, fél-esetleg egy oldal terjedelemben. Ahogy egyre többet írtam, úgy növekedett az alkotások terjedelme is. Néhány címet említek nektek akkori munkáim közül: Merlin és az ősz szele; Amigo és Senor.

A füzet betelt, kezdtem egy másikat, ám azt vettem észre: nem akarnak jönni a gondolatok. Egy szó, mint száz: kifogytam az ötletekből!

Ez év januárjáig nem írtam semmit, viszont annál szorgalmasabban olvastam. Poirot mester zseniális nyomozásai, Columbo hadnagy utánozhatatlan egyénisége fogott meg leginkább. Ők új útra indítottak: a meseírással felhagytam, s a krimik felé fordultam. Első bűnügyi történetem mindjárt nyolc oldalasra sikeredett, Merény a Nosztalgia vonaton címmel. Tudatosan használom, mindegy „névjegyként” a merény szót. A történetről dióhéjban: főhőse a rejtélyek kibogozásában jeleskedő nyomozó. Segítői a Fantomas című filmből „kölcsönzött”, forró fejű Juve felügyelő, Fandor, az újságíró, s az ő menyasszonya, Hélene. Fantomas nálam pozitív figuraként kel új életre. Egy angol lord és feleségének meggyilkolása áll a középpontban.

Következő írásom a Merény és szerelem címet kapta. Hajón játszódik, az áldozat ezúttal a kapitány. Az újabb „mű”, az Ármány és merény című egy repülőgép fedélzetére helyezi a cselekményt. Nyomozóm az Egyesült Államokba tart éppen, s minő meglepetés, gyilkossággal találja szemben magát, a pilótát ölik meg. A gép lezuhan az Andros-szigetre. Csodával határos módon senki sem sérül meg-megmentettem szereplőimet! Ebbe a történetbe beleírtam osztályfőnökömet,ő a fő segítője hősömnek.

A legfrissebb történetemnek a Két nyomozó, három tettes címet adtam. Főszereplőm a kolumbiai Monteríába tart, felderíteni egy gyilkosságot titkára kíséretében. Többet nem árulhatok el!

Találkoztam „hivatásos” szerzőkkel is természetesen. Megemlítem a költő, író, humorista Nagy Bandó Andrást. Friss élményem a Diákszigetről van, ott Csenki Attila humorista stand up előadását néztem meg. Az egyik közösségi oldalon folyamatosan kapcsolatban vagyok Orosz Gyuri és Tóth Edu humoristákkal. Talán mondhatom, kezd kialakulni köztünk a barátság.

Essen szó színészetről is! Példaképem az Ötvös Csöpit alakító, néhány éve elhunyt kiváló Bujtor István.

Mindezek az élmények, olvasmányok, előadások, találkozók nagyon sok inspirációt adnak nekem. Hiszem, hogy általuk gazdagabb, sokoldalúbb egyéniséggé válok magam is. S talán egyszer „igazi” íróvá!

Supák  Dominik  7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: