keresés a weboldalon

Egyeztetés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyeztetés (Videó)

2023 február 10 - péntek
Továbbra is biztosított a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda működése. Többek között erről tárgyalt csütörtökön Budapesten, Balaicz Zoltán polgármester és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Az egyeztetésen szó volt még az Apáczai Művelődési Központ tornacsarnokának felújításáról, a birkózóterem korszerűsítéséről és a Restart sportfesztiválról.

A kormány támogatásával – az európai energiaválság ellenére – nyitva maradhat az uszoda. A fenntartók szerint ez leginkább a tanmedence miatt fontos, mivel itt hetente 1600 gyermek részesül úszásoktatásban. Ottjártunkkor az Ady-iskola második osztályos diákjai sajátították el az alapokat.

Bánhegyi Péter ügyvezető, Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft.:

A sportmedencét elsősorban a versenyzők használják. A létesítmény népszerűségét jelzi, hogy más vidéki városból is gyakran jönnek ide edzőtáborba. A polgármester további fontos témákról is tárgyalt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral. A nyár végére elkészül az Apáczai új tornacsarnoka, emellett szintén a végéhez közeledik a birkózóterem belső felújítása és bővítése. Szó esett még a Restart fesztivál megrendezéséről.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán egyeztetett Tuzson Bencével, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárával is. Ez leginkább a város imázsát, programjait és rendezvényeit érintette.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: