keresés a weboldalon

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Zalaegerszegen, a Mindszentyben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Zalaegerszegen, a Mindszentyben

2015 május 30 - szombat
Egész héten erre vártunk a barátaimmal, gondolkoztunk rajta, hogy vajon mit fogunk ott csinálni, és hogy milyen lesz a rendezvény. Az ifjúsági találkozóra szombaton, 2015. március 28-án került sor. Ennek a programnak a mottója az volt, hogy „Barátok közt”. Vajon ez mit mond nekünk, mit jelent az, hogy „Barátok közt”? De ez kiderül a történetből is.

Már nagyon vártuk a barátaimmal, hogy elkezdődjön az esemény. A nap elején egy bemutatót tartottak, amikor is bemutatkoztak a papok, nővérek és testvérek. Sokan közülük nem magyarok voltak. Ők elmondták, hogyan kerültek Magyarországra, és miképp’ kerültek abba a szerzetesrendbe, ahova most tartoznak. Engem nagyon lekötött az, ahogyan elmesélték mindezt. 

Ezt követően a műsorvezetők egy kis humorral fűszerezve elmondták, ki melyik osztályterembe fog kerülni. Az osztálytársaim és én a 7.b-s terembe mentünk a Meglepetés Ajándékra. Ezt a programot Márta nővér tartotta. A program lényege szerint minden csomagolásra volt írva valami pl.: ,,Kínáld meg vele a társaidat, és ha marad, egyél te is.” Ilyenkor az, aki ezt húzta, megkínált mindenkit a rágójából, cukorkájából vagy abból, amit húzott. Az egyik barátnőm is húzott egy ilyet. Volt olyan is, amin egy bibliai idézet szerepelt. Amikor felolvastuk ezeket, mindenki elmondhatta azt, hogy mit gondol az idézetről. Nagyon sokat nevettünk, és jókat beszélgettünk. Az utolsó csomagolásban egy tükör volt. Márta nővér azt mondta, hogy nézzünk bele. Megkérdezte, hogy látjuk-e az ajándékot. Mi voltunk azok. Ezután még a hátralévő percekben beszélgettünk.

Amint véget ért ez a foglalkozás, mi már mentünk is a Titokszobába. Hosszas várakozás után ránk került a sor. Amint beléptem a szobába, egy tükörrel találtam szembe magam. A tükör szerintem arra akart rámutatni, hogy én magam vagyok a titok, és nem pedig az, ami a szobában található. Miután kiléptem az ajtón, Zsuzsa néni és az osztálytársaim vártak. Zsuzsa néni megkérdezte, hogy értem-e, amit láttam a Titokszobában. Én igennel válaszoltam. Erre a lányok faggatózni kezdtek arról, hogy milyen volt, meg hogy mi van odabent. Nem árultam el, de javasoltam, hogy menjenek be, és meglátják.

Amint hazaértem, elmeséltem a szüleimnek, hogy milyen jól éreztem magam. Most még mindig azt fontolgatom, hogy jövőre is lehet, hogy elmegyek erre a találkozóra. Legközelebb, remélem, mindenkivel fogok találkozni egy ilyen jó és izgalmas programon.

Borsos Réka (7.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: