keresés a weboldalon

Egyszer minden sorozatnak vége szakad

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyszer minden sorozatnak vége szakad

2009 május 03 - vasárnap
Planet Leasing Dombóvár – Zalakerámia ZTE 77-52 (20-14, 19-13, 23-11, 15-14) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, 2 ford. Dombóvár, 900 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Tóth K.

Planet Leasing Dombóvár: Adams (17/3), Legrange (3), Clark (13), Bódi (11), Dill (28/16). Csere: Szőke (5/3), dr. Deák, Molnár M., Klír, Balogh. Vezetőedző: Bálind József.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (6), Kámán (6), Watson (5/3), Jones (8), Helbich (10). Csere: Gáspár (9/9), Trepák (3), Baki, Tóth Á. (5), Simon, Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanács adó: Patonay Imre.

A hosszú ideje veretlen egerszegiek ellen nagy becsvággyal kezdett a hazai csapat, 10-2-re, majd 14-7-re is vezetett. A hazaiak keményebben védekeztek – amit a játékvezetők engedtek – és sokkal pontosabban dobtak, mint ellenfelük. Ezzel együtt a mérkőzés első felében még úgy-ahogy tartotta magát a Zalakerámia ZTE. A vendégek a harmadik játékrészben kapták meg a kegyelemdöfést, ekkor már 20 ponttal is vezettek már a dombóváriak.

A vendégek harmatos teljesítményt nyújtottak, esélyük sem volt a felzárkózásra. Az utolsó negyedre már eldőlt a mérkőzés kimenetele, ezért mindkét oldalon már inkább a kevesebbet játszók léptek pályára. Némi akasztófahumorral: csak a szurkolók mentek el Dombóvárra, az a Zalakerámia ZTE, amelyet most már hosszú ideje láttunk, az Egerszegen maradt. A páros csata állása 1-1, folytatás kedden Egerszegen. Hinnünk kell a feltámadásban.

Vélemények

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – Egerszegen és Dombóváron is a játékvezetők engedték az agresszív védekezést. Nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt. Szerdán neki kell esnünk a Dombóvárnak, még ha több faultot is gyűjtünk be. A vereségünkbe egyébként nagyban belejátszott, hogy a mérkőzés folyamán 18 (!) labdát adtunk el.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: Játszottunk már jobban. Nincs mese, otthon győznünk kell.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: