keresés a weboldalon

Elbúcsúztatták a zalaegerszegi olimpikonokat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elbúcsúztatták a zalaegerszegi olimpikonokat (Videó)

2012 július 20 - péntek
Elbúcsúztatták a városházán a londoni olimpiára utazó kettő zalaegerszegi sportolót. Szekeres Dorina úszónő nem tudott részt venni a baráti beszélgetésen, mert kötelező orvosi vizsgálaton volt Budapesten. Gyutai Csaba polgármester szép versenyt és sok sikert kívánt az olimpikonoknak.

Útravalóul pedig zalai csodaszereket nyújtott át. A doppinglistán biztosan nem szereplő tökmagolaj és gesztenyeméz segítheti majd a pontszerzésben a zalaegerszegi sportolókat. A Zalaszám-ZAC kiválósága, Kálovics Anikó már a 4. ötkarikás játékokon szerepel. Augusztus 5-én áll majd rajthoz Londonban. Azt mondta: az afrikaiak és az oroszok a legesélyesebbek, de a maratonon bármi előfordulhat.

Szekeres Dorina a sportkórházban volt vizsgálaton ezért édesanyja képviselte. Amíg Pekingbe még 1200 úszó jutott ki, addig idén csak 900-an szerepelhetnek a játékokon. Dorina első olimpiáján már az is nagy siker hogy a csökkenő számok ellenére is kijutott, arról nem is szólva, hogy Londonban ünnepli majd a 20. születésnapját. Kedden utazik így a megnyitón is láthatják majd. Másodikán pedig a 200 méteres háton szurkolhatnak neki a nézők.

Zalaegerszeg életében először fordul elő, hogy két sportoló is képviseli a várost az olimpián- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester.

A polgármester egy nemzeti lobogót is átadott az olimpiára utazóknak, azzal hogy minél több hazai sportoló aláírásával ellássák. A zászlót visszavárja a város, hogy ereklyeként megőrizhessék.

Fotó: Seres Péter

S.Z./B.P.

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: