keresés a weboldalon

Elektromos hulladékgyűjtés a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elektromos hulladékgyűjtés a Petőfiben (Diákújság pályázat)

2012 május 08 - kedd
Már sokadik alkalommal lett megrendezve az elektromos hulladékgyűtés az iskolánkban. Ilyenkor mindenféle hulladékot le lehet adni az udvaron, ami káros a környezetünkre. Sokszor nehéz eldönteni, hogy mit csináljon az ember ezekkel a szerkezetekkel, pl. mobiltelefonnal, akkumlátorral, kávéfőzővel, elemekkel.

A meghirdetett gyűjtésre mindenki elhozhatja azokat a dolgokat, amit már szeretne kidobni, de nem akarja károsítani a környezetet. Ha valaki igazán komolyan veszi a versenyt, akkor mozgósíthatja a családot, barátokat, ismerősöket.

Így tett az osztálytársunk Pesti Krisztián is, aki már január óta gyűjti az elemeket. Mindenki segített neki, akinek csak szólt. Így a szülők, nagyszülők, családtagok és a barátok is. Négy és fél, 50 literes hordó lett tele. Ekkora mennyiség elszállítása már nem is volt könnyű feladat.

Az volt a célja, hogy a tavalyi eredményét megdöntse és felülmúlja. Természetesen erősen motiválta az értékes nyeremény is. Az osztályfőnökünk szerint is aktív, mindenre kapható, jó közösségi ember Krisztián.

5.b osztályos tanulók
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: