keresés a weboldalon

Elismerés – Genius Apáczai Diplomával tűntették ki Hanzséros Alajost (videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés – Genius Apáczai Diplomával tűntették ki Hanzséros Alajost (videó)

2011 január 27 - csütörtök
Hanzséros Alajos, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatója kapta idén a Genius Apáczai Diploma arany fokozatát. A zalaegerszegi iskolaigazgató múlt héten vehette át elismerését Budapesten az Apáczai Kiadó székházában. Hanzséros Alajost irodájában kerestük fel, és arról érdeklődtünk, mit jelent számára a pedagógus szakmán belül Kossuth-díjként emlegetett kitűntetés.

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Bár én mindig azt hangsúlyozom, hogy már az jutalom egy pedagógus számára, ha látja a gyerekeken, hogy van értelme az elvégzett munkának. Elismerés minden kedves mosoly, hálás tekintet. Csak tetézi ezt az a kézfogás, amit külsős szakemberek ítélnek meg nekünk tevékenységünk értékeléseként – fogalmaz az igazgató.

– Úgy érzem, az a legnagyobb megtiszteltetés a Genius Apáczai Diplomában, hogy kollégáim tartottak méltónak rá. Teljesen titokban készítették el az igencsak vaskos pályázati anyagot, és csak a karácsonyi szünet előtti napon árulták el, hogy felterjesztettek a diplomára, és elnyertem a bírálók bizalmát. Az, hogy a Genius Apáczai Diploma melyik fokozatát kapom, csak az átadási ünnepségen derült ki. Természetesen bármelyik helyezésnek örültem volna.

– Az oklevélen az szerepel, hogy szeretetteljes nevelői és eredményes oktató munkája révén vált érdemessé az elismerésre.

– Úgy gondolom, nemcsak engem illetnek ezek a jelzők, sokkal inkább érvényesek az egész iskola tevékenységére, amit persze bemutathat akár az igazgató is. Ezt a munkát, hivatást csak szeretettel lehet végezni! A szeretetet pedig csak akkor tudjuk kifejezni, ha tovább adjuk a gyerekeknek és a kollégáknak – összegzi pedagógusi hitvallását Hanzséros Alajos.

– Mennyire határozza meg a Genius Apáczai Diploma az Ön jövőbeli munkáját?

– Megerősítés ez az elismerés abban, hogy jó az út, amit magam mögött tudhatok. 1982 óta dolgozom az Eötvös iskolában, bár az elnevezés többször változott. Ez egy állomás az életemben, melyet nem tekintek sem többnek, sem kevesebbnek, mint ami. Csak egy mérföldkő az elismerés, fontos, szép, és ünnepélyes, de semmi több! Ami a jövőt illeti: haladok tovább a megkezdett úton…

Hanzséros Alajossal készített interjúnkat teljes hosszában megtekinthetik itt:

– frau –

Tartalom megosztása: