keresés a weboldalon

Elkészült a zalaegerszegi bevezető (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkészült a zalaegerszegi bevezető (Videó)

2020 szeptember 24 - csütörtök
2×2 sávosra bővült a 76-os út zalaegerszegi bevezetője. Ezáltal gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd a város az M76-os autóúthoz. A gyorsforgalmi megépítése több ütemben zajlik.

A 76-os főút új, másfél kilométeres szakasza csatlakozik a már korábban elkészült négysávoshoz. Az utat 2×1-ről 2×2 sávos főúttá szélesítették, középen fizikai elválasztással. A forgalom számára  90 km/h a sebességhatár. A beruházás részeként egy felüljáró is épült Petőhenye térségében. A zalaegerszegi zártkerti ingatlanok mellett pedig egy gyalogos aluljárót alakítottak ki – tájékoztatott Pántya József útfejlesztési igazgató.

Épült még további 440 méter cölöptámfal, amely biztonságot és védelmet nyújt a közlekedőknek. A gyorsforgalmi megépítése Zalaegerszeg szempontjából gazdaságilag is jelentős – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A szakasz megépítése nettó 3 milliárd 74 millió forintba került. A térség közlekedési infrastruktúra-fejlesztése jelenleg is zajlik. Hamarosan újabb területeket kapcsolnak be a forgalomba – tette hozzá Vigh László a fejlesztés miniszteri biztosa.

A holládi csomópontot várhatóan októberben adják át. A Balatonszentgyörgy-Fenékpuszta közötti szakasz pedig a tervek szerint 2022-re készül el.

Gy.Sz./F.M.

Fotó: Seres Péter

 

 

 

Tartalom megosztása: