keresés a weboldalon

Elkezdődött a tervezés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a tervezés (Videó)

2020 június 11 - csütörtök
Elkezdődött a Hevesi Sándor Színház felújításának, valamint az új multifunkciós sport- és rendezvénycsarnoknak a tervezése. A nyilatkozatokat – a legkedvezőbb ajánlatot adó cégekkel – június elején írta alá a polgármester. A tervdokumentációkat egy éven belül kell elkészíteniük a vállalkozásoknak.

Zalaegerszeg és a kormány 2015-ben kötötte meg a Modern Városok Program szerződését. Azóta a megállapodás több új elemmel bővült. Ide tartozik 2019 elejétől a teátrum, a Ruszt József tér, valamint a színészház fejlesztésére vonatkozó projekt. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

Az újabb Európia Uniós közbeszerzés és a kivitelező kiválasztása után 2022 második felében kezdődhet az építkezés. A városvezetés ugyancsak tavaly jelentette be az új sport- és rendezvénycsarnok beruházását, ami szintén a Modern Városok Program forrásaiból valósul meg.

A létesítmény tervezése és építése is hasonló ütemben zajlik majd, mint a színház korszerűsítése. A csarnok várhatóan 2024 végére készül el, amit a régi bontása, az egységes tér kialakítása, s parkolók létrehozása követ.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: