keresés a weboldalon

Elkezdte a felkészülést a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdte a felkészülést a ZTE NKK

2016 augusztus 05 - péntek
Nyolc felnőtt és három utánpótlás korú játékos kezdte meg az alapozást.

Új edzővel és új célokkal kezdte meg a felkészülést a ZTE NKK kosárlabda csapata a 2016/2017-es bajnokságra. Gáspár Dávid személyében új edző dolgozik a lányok sikeres felkészítésén és szereplésén. A hétfő délelőtti összetartást Adrovicz Béla erőnléti edző vezényelte. Némi átmozgatás után a labda is előkerült, igaz csak a fekete-fehér kockás focilabda képében és kosarazás helyett némi teremfoci töltötte ki az első edzést. Gáspár Dávid kérdésünkre elárulta, hogy a fokozatosság elve alapján építették fel a két hónapos felkészülést.

-A felkészülés elején különböző felméréseken esnek át a játékosok, ami egyrészt fizikális másrészt az izomzatuk feltérképezéséből fog állni. Ahogy közelítünk a bajnoki rajthoz úgy nőnek majd a labdás edzések számai is. A délelőttöket erősítéssel, állóképesség növeléssel, míg a labdás edzéseken a passzolás, labdavezetés, vagyis a labdához való visszaszoktatáson lesz a hangsúly- árulta el a vezetőedző.

Az első edzésen nyolc felnőtt játékos mellett három fiatal vett részt, akik közül Kovács Georgina és Kovács Cintia a közvetlen utánpótláshoz tartoznak, míg Vincze Virág Sopronból tette vissza székhelyét Zalába. A csapathoz a légiósok szeptember elsején csatlakoznak és azt követően a Göcsej Kupával bezárólag több edzőmérkőzés is szerepel a tervek között.

A Sportcsarnok folyósólyán Tóth László ügyvezetővel is találkoztunk, aki elmondta, hogy sikerült teljesen önállósodniuk, korábbi névadó szponzoruktól és immár önálló klubként saját maguk intézik az ügyeiket. Az ügyvezető elárulta, hogy az anyagi hátterük is stabilizálódott és több leendő szponzorral is tárgyalnak. Emellett Szélesy Juditról is szólt Tóth László, aki elfogadta a klub utánpótlás nevelésében való szerepvállalásra adott felkérését így az egerszegiek ikonja továbbra is marad a csapat mellett.

Tartalom megosztása: