keresés a weboldalon

Emlékezetes pillanatok az Ady iskola karácsonyi koncertjéről (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emlékezetes pillanatok az Ady iskola karácsonyi koncertjéről (Diákújság pályázat)

2011 december 20 - kedd
Közeledik legszebb ünnepünk, a karácsony. Már nyolc éve készülünk minden évben izgalommal méltó megünneplésére. Tanultuk a szebbnél szebb dalokat, amellyel megható, emlékezetes perceket szereztünk éveken át a lelkes közönségnek.

Először a legkisebbek, az alsós osztályok mutatták be zenés ajándékukat a szülőknek és a vendégeknek. Emlékszem, hogy milyen szorgalmasan gyakoroltunk, a szüleink pedig milyen türelmetlenül várták első fellépésünket.

A karácsonyi ünnepkör csodálatos dallamvilága csendült fel ezen a napon. Az énekszó mellett a klarinét, a fuvola és a gitár hangjában is gyönyörködhetett a közönség, hiszen hangszeres szólisták is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

A Kiskórus 3., 4., 5. osztályosai hangulatos műsorukkal örvendeztették meg a szülőket.

És elérkezett a nyolcadik osztály szereplése. Ez a fellépés egy kicsit más, mert a zsinagóga színpadán utoljára állt együtt kis közösségünk. Az általunk választott karácsonyi dalokat szívvel, lélekkel énekeltük. Jó volt látni a színpadról szüleink és tanáraink meghatódottságát.

Add tovább… – így szólt dalunk, s mi azt kívánjuk az ifjú dalosoknak, hogy ők is részesülhessenek minden jóban, hisz a zene világa sok rejtelmet és izgalmat tartogat számukra.

És ahogy a dal is mondja: Van még gondolat, mi átadható,
S van száz pillanat, mi szétosztható.

Hiányozni fognak a fellépés előtti készülődések, a próbák és a színfalak mögötti izgalmak.

Majd a nagykórus 6., 7., 8. osztályosaink műsora következett. A zeneirodalom több korszakába is eljuthatott a hallgatóság a felcsendülő kórusművek segítségével.

Koncertjeink hagyományaihoz híven a Csendes éj hangjaival zártuk hangversenyünket, s kívántunk mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepeket.

Jövőre ünnepli ének-zene tagozatunk fennállásának 30. évfordulóját. Találkozunk 2012-ben, hogy a Zsinagóga csodálatos akusztikája lelkes adys diákok énekétől zengjen.

Palkovics Emese és Szentirmai Anna
8. c osztályos tanulók

Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tartalom megosztása: