keresés a weboldalon

Épül az új Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül az új Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum (Videó)

2014 november 06 - csütörtök
Az új Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum kialakításának munkálatai az ütemterveknek megfelelően haladnak. A Zala Megyei Kórház területén zajló beruházás mintegy 5 és fél milliárd forintba kerül.

A fejlesztés központi eleme egy új Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum kialakítása, valamint az infrastruktúra fejlesztése. Ennek köszönhetően az eddigieknél korszerűbb feltételekkel tudják majd a betegeket ellátni.

– A város szempontjából is fontos, hogy a beruházás a határidőnek megfelelően zajlik-e – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A beruházás nagy részét európai uniós forrásból finanszírozzák. A teljes rekonstrukcióhoz azonban szükség volt a kormányzat segítségére is.

– 3,4 milliárd forintból épülhet meg a szívcentrum Zalaegerszegen – hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő.

Az építési munkálatok alatt eszközbeszerzésre több mint 1 milliárd forintot fordítanak majd.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint a munkahelyteremtés szempontjából is kiemelten fontos ez a beruházás.

– A kivitelezők a téli időszakra is felkészülnek, így a leghidegebb évszakban sem állnak le a munkával – emelte ki Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója.

A kórház a betegellátás minőségének javítása érdekében központosítani akarja az eddig több telephelyen működő intézményt.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: