keresés a weboldalon

Érkeznek a könyvek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Érkeznek a könyvek

2009 augusztus 26 - szerda
Már csak néhány nap van az évnyitóig, megérkeztek a tankönyvek az iskolákba. Intézményenként más a rendszer ezek kiosztására, lapunk az Eötvös-iskolába látogatott ez ügyben.

Góth Ildikó évek óta a tankönyvek felelőse. Mint elmondta, augusztus 25-én lehetett átvenni a könyveket. A gördülékenység érdekében kollégáival két napos munkával névre szólóan szortírozzák ezeket, így a nebulóknak csak keveset kellett sorban állni, kivéve a kora reggeli órákat, amikor egyszerre nagyon sokan érkeztek az iskolába.

– Kíváncsiak a gyerekek az új könyvekre, reméljük, ilyen lelkesedéssel tanulnak is majd – mondta a tanítónő.

– Milyen könyvekkel dolgoznak?
– Mivel az Apáczai Kiadó bázisiskolája vagyunk, elsősorban ezeket a kiadványokat választják a kollégák, a felmenő rendszerű oktatás is erre épül – mondta a tanítónő. – Évente van kisebb módosítás a könyvekben, amihez figyelembe veszik a pedagógusok véleményét is.

– Milyen súlya van a tananyagnak?
– Legnehezebb csomaggal a hetedikesek térhetnek haza. A tantárgyak szétválása (biológia, földrajz, kémia) miatt ezen az évfolyamon van a legtöbb könyv, míg a másodikasok pakkja a legkönnyebb. 550 csomagot vittek haza a diákok, az elsősök a tanévnyitón kapják meg a könyveket, a padokra szépen kikészítve, ingyenesen, az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

– Egyéként milyen árhatárok vannak?
– Pontosan nem lehet behatárolni, alsóban 10 ezer, felsőben 15-17 ezer forint körüli összegről van szó. A támogatott tanulók pedig az iskolai könyvtár állományából, ingyen kapják ezeket.

– Minden könyv megérkezett időben?
– Nem, például a negyedikesek olvasókönyve, az ötödikesek matematika könyve és néhány tanári kézikönyv még hiányzik.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: