keresés a weboldalon

Érthetetlen harmadik negyed

Zalaegerszeg címer
Hírek

Érthetetlen harmadik negyed

2009 március 01 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Atomerőmű Paks 75-83 (24-15, 27-23, 11-26, 13-19) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.800 néző. Jv.: Pálla, Tóth, Kiss.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (23/6), Kámán (4), Wilson (6), Jones (17/6), Helbich (11). Csere: Tóth Á. (6), Gáspár (5/3), Trepák (3/3), Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai Tanácsadó: Patonay Imre.

Idegesen kezdett mindkét csapat, a 2. percben mindössze 2-2-t mutatott az eredményjelző. Ezután Jones pontjaival vezetett rövid ideig a Zalakerámia ZTE, de a paksiak a negyed közepén egyenlítettek (9-9). Majd megrázta magát a hazai csapat, följavult a védekezése, amely hatékony támadásokkal párosult. A zalaiak biztosan vezettek a negyed végén.

A második játékrész elején felpörgött a vendégcsapat, 28-25-re felzárkóztak. Ezután ismét a hazaiak percei következtek. Érdekességként elmondható, hogy Kámán, a hazaiak válogatottja a 15. percben szerezte első pontját. A társai viszont remekeltek és megnyugtató előnnyel vonultak a nagy szünetre.

A folytatásban azonban ismét kísértett a múlt, jött a kritikus harmadik negyed, a paksi oldalon Kiss két triplával nyitott, majd hazai oldalon eladott labdák következtek és a vendégek a 24. percben már utolérték ellenfelüket (51-51).

A záró negyed elején még fej-fej mellett haladt a két csapat. Gáspár bejött Kámán helyére, de rövid időn belül megsérült, ezzel megbomlott az egerszegiek védőjátéka, a paksiak pedig fokozatosan elléptek ellenfelüktől, és zsinórban hozták hatodik győzelmüket.

Értékelés

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – A harmadik negyedben nagyon rosszul játszottunk, már nem először. Egy megnyert mérkőzést vesztettünk el.

Patonay Imre, a Zalakerámia ZTE szakmai tanácsadója: – Higgadt játékot kértünk a nagy szünetben a fiúktól, ebből semmi nem valósult meg. Fájó vereséget szenvedtünk.

Bodrogi Csaba, szakmai igazgató: – Ez a mérkőzés a nagy szünetben dőlt el. Egyszerűen nem értem, hogy senki nem olyan mentális állapotban jött ki az öltözőből, mint ahogy elvárható lett volna. Ezen muszáj változtatni.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: