keresés a weboldalon

Esélyegyenlőségi nap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Esélyegyenlőségi nap

2024 május 15 - szerda

Május ötödike az esélyegyenlőség világnapja, melyhez kapcsolódva hagyományteremtő programot tartottak az Apáczai Művelődési Központban. A szervező Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság célja a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedésének elősegítése és a velük kapcsolatos szemléletmód formálása.

A fogyatékossággal élők valódi korlátai az előítéletek. Ezek lebontása kulcsfontosságú egy befogadóbb közösség kialakításához. Az eseményen ezt előadásokkal és foglalkozásokkal élményszerű módon szemléltették.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében a fogyatékossággal élők egyéni, belső küzdelmeire irányította a figyelmet. Az integrációhoz, mint fogalmazott, megkerülhetetlen, hogy ezt harcot a környezetükben élők is felismerjék és elismerjék.

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ az általános iskolások számára hozta közelebb a fogyatékkal élők mindennapjait. A Zalai Kutyasuli pedig második alkalommal rendezte meg a SzőrMóka Kupát, ahol a résztvevőknek az elfogadás és együttműködés szerepét a mindennapokban egy játékos sorversennyel mutatták be.

N.J./G.Zs.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: