keresés a weboldalon

Év sportolói (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Év sportolói (Videó)

2017 május 11 - csütörtök
Átadták a 2016-os év zalaegerszegi sportolóinak járó elismeréseket. Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság döntött arról, melyik a legeredményesebb csapat, ki a legjobb férfi, illetve női versenyző, továbbá ki bizonyult az év felfedezettjének a megyeszékhelyen.

A bizottság minden tavasszal a különböző klubok, egyesületek tájékoztatását kéri sportolóik előző évi teljesítményéről. Ezt követően döntik el, kik kapják a kitüntető címeket – tájékoztatott Makovecz Tamás, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Az év legjobb férfi sportolója elismerést Szabó Béla kapta. A sportlövő 10 éve tagja a zalaegerszegi Polgári Lövész Egyletnek. Az elmúlt évben több sikert is elért országos bajnokságon.

Az erdélyi származású Airizer Emese 18 éve él Zalaegerszegen, azóta tagja a ZTE-ZÁÉV Tekeklubnak. Az egyesület versenyzője tavaly egyénileg és csapatban is kimagasló eredményeket ért el. Az év legjobb női sportolója jelenleg a világbajnokságra készül.

A bizottság idén döntött először az év felfedezettje különdíjról. A városvezetők szerint ezt az elismerést Csóti Jusztina, a Zalaszám ZAC atlétája érdemelte ki.

A 2016-os év legjobb csapata a ZTK FMVas férfi teke együttese lett. Ők az elmúlt évben országos bajnoki ezüstérmet szereztek. Jelenleg a világkupára készülnek – mondta el Nemes Attila csapatkapitány.

A díjazottakat a város vezetői kimagasló teljesítményükért kupával és ajándékcsomaggal jutalmazták.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: