keresés a weboldalon

Fákat ültettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fákat ültettek (Videó)

2022 április 12 - kedd
Két – Zalaegerszegen működő – cég csatlakozott a 2019-ben meghirdetett fásítási akcióhoz. A klíma- és környezetvédelmi program célja, hogy minél több zöldfelületet megújítsanak az arányos városfejlesztés jegyében.

A Gébárti-tó környékén egyszerre több helyszínen is csemetéket ültettek. Noha az önkormányzat által korábban kitűzött célt elérték, az újabb tervek szerint 10 ezer fával gazdagítják a megyeszékhelyi ökoszisztémát.

Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg:

Ilyen felajánlás a játszótéren és környékén létesített ezüsthárs-liget. Az elsősorban bútorgyártással foglalkozó osztrák ADA-konszern félszáz csemetével járult hozzá a kezdeményezéshez.

Lendvai Tamás ügyvezető, ADA Nova Kft.:

Németh Gábor önkormányzati képviselő is részt vett az eseményen. A politikus rámutatott: az utak és járdák karbantartásához hasonlóan a zöld területek gondozása legfontosabb feladataik közé tartozik. Ebben fontos segítség az Edelmann Zrt. felajánlása, melynek köszönhetően 10 keskenylevelű kőrist ültettek.

Sebrekné Horváth Beáta cégvezető, Edelmann Hungary Packaging Zrt.:

Balaicz Zoltán polgármester a Gébárti-tóval kapcsolatban kiemelte: cél, hogy teljesen megújítsák ezt a környéket. Ennek érdekében korszerűsítették a kézműves alkotóházat, valamint megépült a Boldogasszony kápolna is.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: