keresés a weboldalon

Farsangi felvonulás – Több mint félezren öltöttek jelmezt idén is (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Farsangi felvonulás – Több mint félezren öltöttek jelmezt idén is (Videó)

2016 február 10 - szerda
Több mint félezren öltöttek jelmezt idén a városi farsangi felvonuláson. A hagyományos húshagyókeddi programot ezúttal is azért tartották, hogy jókedvvel, rémisztő maskarákkal és hangkeltő eszközökkel elűzzék a telet. A rendezvényt idén is – csakúgy, mint az elmúlt 18 évben – a Nagycsaládosok Egyesülete szervezte.

Karneváli hangulat uralkodott a belvárosban. Volt, aki egy-egy mesefigura bőrébe bújt, míg mások különböző álarcot húztak az arcukra. Iskolások, nyugdíjas klubok és más közösségek öltöttek jelmezt. Köztük a Csillagközi óvodások. Horváth Norina és társai hetek óta készült a felvonulásra.

A Kertvárosi Óvoda valamennyi intézménye képviseltette magát. Minden évben elhozzuk a gyerekeket, mivel fontosnak tartjuk, hogy megismertessük velük a farsangi szokásokat – mondta Kemendi Györgyné, a Csillagközi Óvoda vezetője.

A kertvárosi idősek sem hagynák ki soha a forgatagot. Mint mindig, most is különböző maszkok mögé bújunk – tette hozzá Szatmári Bálintné, a Kertvárosi Nyugdíjas Klub vezetője.

Az esemény népszerűsége csaknem két évtizede töretlen. A kezdetek óta több százan vesznek részt rajta – hangsúlyozta Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

A Dísz térről indult menet élén – immár hagyományosan -, a város vezetői vonultak. Balaicz Zoltán, polgármester tábornoknak, Vigh László, országgyűlési képviselő török basának álcázta magát. A vidám társaság a Kossuth utca végéig sétált, miközben télűző rigmusokat skandáltak.

A felvonulás után az Art moziban folytatódott a program, ahol egyéni és csoportos jelmezversenyt tartottak. A legötletesebb maskarák tulajdonosait ajándékokkal jutalmazták.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: