keresés a weboldalon

Faültetés a Kertvárosban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Faültetés a Kertvárosban (Videó)

2020 november 26 - csütörtök
Folytatódik a városi faültetési program, melynek eredményeként a Köztársaság útja és a Fejér György utca találkozása 26 oszlopos tölggyel gazdagodott. Ezzel egy új és folyamatos fasort alakítottak ki, miközben zöldítették a környezetet.

A Köztársaság útján nemrég még nyírfák sorakoztak, ám idővel elszáradtak, így kivágták őket. Helyükre most közel 30 csemete került. Az oszlopos tölgy formájával és antiallergén tulajdonságával egyaránt kedvez a lakosságnak. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője kiemelte: kifejlett állapotában akár a 20 méteres magasságot is elérheti.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft.:

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki elmondta: a város Klímavédelmi Programja szerint 2024-ig 5000 fa ültetése a cél. Az érdeklődésnek és az aktív közreműködésnek köszönhetően azonban már csaknem 7200 csemete van Zalaegerszeg különböző pontjain. A körzet képviselői – így Bognár Ákos is – minden évben ellenőrzi állapotukat a Városgazdálkodás munkatársaival együtt. Az elöregedett, elszáradt példányokat cserélik, míg az üres területeket lehetőség szerint fásítják.

Bognár Ákos, önkormányzati képviselő:

Bognár Ákos hozzátette: ha a következő 3 évben folytatni tudják a munkálatokat, akkor az új telepítések száma meghaladhatja a tízezret. A zöldítő akciók jövő héten a Kossuth Lajos utcában folytatódnak.

M.L./E.K.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: