keresés a weboldalon

Fejlesztések a Göcseji Múzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések a Göcseji Múzeumban (Videó)

2013 január 10 - csütörtök
Az utóbbi idők egyik legjelentősebb fejlesztése kezdődött a Göcseji Múzeumban. Ehhez az intézmény a „Gyűjtemények közös térben” nevű pályázaton csaknem 95 millió forintot nyert. Tekintettel arra, hogy az alapvetően fiataloknak szóló múzeumpedagógia, valamint a felnőttképzés már a múzeumok alapfeladatai közé tartoznak, különösen jól jött a pályázati segítség.

A szakemberek jelenleg egy múzeumpedagógiai oktatóterem, valamint történelmi dokumentum, fotó és szoborgyűjtemény elhelyezésére alkalmas helyiségek kialakításán dolgoznak.

Mint Varjú András, műszaki osztályvezető fogalmazott, kényelmes és az új típusú ismeretátadás módszereinek megfelelő terek jönnek létre, melyek több korosztály számára rendezhetők be módszertani segédeszközökkel, múzeumpedagógiai szemléltető tárgyakkal, valamint a fogyatékossággal élők múzeumhasználatát segítő speciális felszerelésekkel. Varjú András úgy véli, hogy ez a fejlesztés a későbbiekben nagyban hozzájárulhat a múzeum mindenkori tevékenységének népszerűsítéséhez.

Varjú András arról is tájékoztatott, hogy a fejlesztés részeként végre megoldódik a múzeum belső akadálymentesítése is. Ennek megfelelően elkezdődött egy liftakna kiépítése, ami azt jelenti, hogy még ebben az évben a mozgássérültek akadálymentesen látogathatják majd az emeleti látnivalókat is.

V.N./E.K.

Tartalom megosztása: