keresés a weboldalon

Fejlesztések Gébárton (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések Gébárton (Videó)

2022 március 22 - kedd
Viseletkészítő bemutatóműhely nyílt a Gébárti Regionális Népi Alkotóház részeként. A város kulturális és turisztikai kínálatát bővítő létesítmény a Csoóri Sándor Alap, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával jött létre.

„Tetőtől talpig” – a műhely beszédes neve a térség népviseleteinek bemutatására utal. Az épület foglalkoztatóként működik majd, ahol elsősorban cipők és cipőfelsőrészek készítésére összpontosítanak.

Az eseményen elsőként a Zala Senior Táncegyüttes lépett fel, akik idén ünneplik fennállásuk tizedik évfordulóját. A produkciót követően Balogh Júlia, a Csoóri Sándor Alap Tanácsadó Testületének elnöke köszöntő beszédében elmondta: a megye kiemelkedő népművészeti örökségét a hetési, őrségi, lendvavidéki és göcseji hagyományok közöse adja. Az alap az Alkotóház számára 2018 óta nyúlt támogatást.

dr. Balogh Júlia, elnök, Csoóri Sándor Alap Tanácsadó Testülete:

A megnyitón részt vett Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki Széchenyi István gondolatait idézte: a jövőt a jelenből és a múltból kell felépíteni. Balaicz Zoltán polgármester az összefogás fontosságára és eredményére hívta fel a figyelmet.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Az elmúlt években a Gébárti-tó környékén közel 750 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések. A jövőben újabb korszerűsítések várhatók, melyek az idegenforgalom fellendítésére további lehetőséget biztosítanak.

M.L./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: