keresés a weboldalon

Felavatták a VMK előtti teret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a VMK előtti teret (Videó)

2020 június 08 - hétfő
Felavatták a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti teret. Ez a beruházás az 1,7 milliárdos területi infrastrukturális fejlesztéssorozat 29 helyszínének utolsó eleme volt. A programban utakat, járdákat, parkolókat és tereket újítottak meg. A Landorhegyi városrész emblematikus helyszínére összesen 328 millió forintot költöttek.

A térkövet és a lépcsősort, valamint a zöldfelületet egyaránt kicserélték. A létesítmény előtt korszerű bútorokat, hulladékgyűjtőket és kerékpártárolókat helyeztek el. Emellett 10 térkőburkolatú parkolóhelyet is kialakítottak a Landorhegyi út nyugati oldalán. A tér átépítésével egyidőben csapadék- és ivóvízvezeték rekonstrukciót továbbá szennyvízcsatorna-bekötési munkálatokat szintén végeztek.

Makovecz Tamás, önkormányzati képviselő:

A város vezetése jól él a kínálkozó lehetőségekkel – fogalmazott beszédében Gulyás Gergely. A Miniszterenökséget vezető miniszter a legnagyobb előrelépést a közösségek megerősödésében látja, melyhez elengedhetetlenek az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter:

A programon – a művelődési központ egykori igazgatója, Kováts Flórián tiszteletére emléktáblát avattak.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Kováts Flórián az 1981-ben megnyitott intézményt 1982 és 91 között irányította. Mementója az épület aulájában kapott helyet.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: