keresés a weboldalon

Felmatricázott autóbuszok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felmatricázott autóbuszok

2007 június 22 - péntek
Az elmúlt években megnőtt a motorkerékpárral közlekedők aránya, és ez a mennyiségi növekedés is hozzájárult ahhoz, hogy a motoros balesetek száma is emelkedett. Nem véletlen, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egy olyan programtervet dolgozott ki, amelynek a megelőzés, ellenőrzés és a kommunikáció a fő eleme. A városi baleset-megelőzési bizottság ötlete alapján került megvalósításra az a figyelemfelhívó matricasorozat, amely a Zala Volán 30 autóbuszán került elhelyezésre. A háromféle matricán a kerékpárosok, a gyalogosok és a motorkerékpárosok veszélyeztetettségére hívják fel a közlekedők figyelmét.

A Zala Volán térítésmentesen biztosítja a figyelemfelhívó matricák elhelyezését. A tájékoztató feliratokat sajtótájékoztató keretében mutatták be a Volán kertvárosi decentrumában. Az eseményen részt vett Kámán János rendőr ezredes és Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója is.

Aktuális közlekedésbiztonsági témák szintén szerepeltek a tájékoztatón. Ennek aktualitását adja, hogy a múlt héten fejeződött be a tanítás, és a szünidőben a járművezetőknek jobban kell számolniuk a közutakon a vakációjukat töltő, vagy éppen kerékpározó, sétáló gyermekekkel. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy a gépjárművezetők nem figyelnek eléggé, és későn észlelik az előttük kerékpározó fiatalokat.

Felelősségük van természetesen a szülőknek is. Fel kell világosítaniuk a gyerekeket a közlekedés veszélyeiről, a helyes közlekedésről. Ne engedjenek olyan gyermeket a közutakra, akik nem ismerik a minimális szabályokat sem.

A rendőrség szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárral (vagy gyalogosan) közlekedőknek 2007. június 1.-től lakott területen kívül éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között a szabványnak megfelelő láthatósági mellényt kell viselniük.  

Tartalom megosztása: