keresés a weboldalon

Felszentelték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felszentelték (Videó)

2022 október 10 - hétfő
Felszentelték a megújult Nagy Szent Teréz-templomot Bazitán. A leromlott állapotban lévő épület és környezetének rendbetételére 22 millió forintot fordítottak. A rekonstrukciót az állam 11 millió, az önkormányzat pedig 6 millió forinttal támogatta. A költségek finanszírozásához az egyház és a hívek is hozzájárultak.

Az ünnepi szentmisét Fazakas Zoltán Márton, a csornai premontrei rend apátja celebrálta. A szertartás után a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a közösségnek, amely adományokkal és fizikai munkával segítette a helyreállítást.

Vigh László országgyűlési képviselő:

A zalai megyeszékhelyen különösen fontos a történelmi és egyházi értékek védelme. Az 1890-ben, Avilai Szent Teréz tiszteletére emelt szentély felújítása jól kapcsolódik a városfejlesztési koncepcióhoz.    

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A templomot a múlt század harmincas és ötvenes éveiben bővítették, azóta nagyobb felújítás nem történt. Molnár János plébános 2019-ben kereste fel a településrész önkormányzati képviselőjét, jelezve, hogy a falak átnedvesedtek, így azok rossz állapotban vannak.     

Szilasi Gábor önkormányzati képviselő:

Az épület kívül és belül új színt kapott. A falakat szigetelték és újra vakolták, a déli oldalon kicserélték a nyílászárókat, a padlózatot mészkővel burkolták. A világítás korszerűsítésével, a bükkfa bútorzattal és az új padokkal sikerült egységes belső teret kialakítani, melyhez a keresztút jeleneteit ábrázoló alkotás is készült.  

K.I./B.P.

Fotó: Tóth János

Tartalom megosztása: