keresés a weboldalon

Felújítási munkák: 980 millió forint értékben történnek munkálatok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítási munkák: 980 millió forint értékben történnek munkálatok (Videó)

2011 június 24 - péntek
Zalaegerszeg több intézményébe szakemberek költöznek a nyáron. 980 millió forintot meghaladó értékben valósulnak meg fejlesztési, felújítási munkák a népjólét, oktatás és kultúra területén. Ezek közül azok a beruházások a legjelentősebbek, melyekhez támogatást nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív Programtól. A részletekről Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatott.

A Csillagközi óvodában már dolgoznak a szakemberek. Mint arról már beszámoltunk, teljes egészében megújul a nyár folyamán az intézmény. Kicserélik a nyílászárókat, az elavult fűtési és villamos rendszert, megújulnak a vizesblokkok, és akadálymentesítés is történik az épületben. Az idei esztendőben több mint 980 millió forintot fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására Zalaegerszeg önkormányzata.

– Három kiemelt beruházásról tudok beszámolni. Ezek a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program támogatásával valósulnak meg – tájékoztatott Balaicz Zoltán. – Az egyik ezek közül a Csillagközi székhelyóvodát érintő 94 millió forintos beruházás.
A Kis utcai óvoda teljes felújítása 114 millió forintból történik meg, a Béke ligeti általános iskola akadálymentesítése pedig 54 millió forintos ráfordítást jelent. Mindezeken túl természetesen az önkormányzat saját forrásaiból is történnek olyan beavatkozások, karbantartások, melyek fontosak az egyes intézmények szempontjából.

A Kis utcai székhelyóvodában megvalósul nyáron a tetőszigetelés felújítása. Ugyancsak tetőrekonstrukciót hajtanak végre és a fürdőblokkokat újítják fel a szakemberek a Kosztolányi téri óvodában. A Zrínyi Gimnáziumban közel 17 millió forintból valósul meg az utcafronti épület tetőrekonstrukciója. És még hosszasan lehetne sorolni a kisebb-nagyobb beruházásokat. Majdnem minden zalaegerszegi bölcsődében, óvodában és iskolában történik a nyári szünetben felújítási munka.

Az alpolgármesterrel készített interjúnk teljes terjedelmében megtekinthető itt:

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: