keresés a weboldalon

Felújították az árvízvédelmi szerkezeteket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították az árvízvédelmi szerkezeteket (Videó)

2014 április 26 - szombat
Felújították a Gát utcai árvízvédelmi műtárgyakat, amelyek az évek során elhasználódtak és már nem tudták betölteni védelmi szerepüket. A beruházást az önkormányzat finanszírozta, mintegy 2 millió forintból.

Tavaly három nagy árhullám is levonult a Zalán. A legnagyobb húsvétkor volt, akkor a folyó 358 centiméterrel tetőzött. Zalaegerszegen négy helyen okoznak veszélyhelyzetet a nagy árvizek, ezek közül az egyik a Gát utcai szakasz.

Gyarmati András, az Andráshida Településrészi Önkormányzat vezetője azt mondta, hogy sokan megkeresték őt a környéken lakók közül, mert veszélyben érezték magukat a Zala folyó vízszintemelkedéseinél.

Az elhasználódott műtárgyakat a korábbinál korszerűbb és könnyebben kezelhető szerkezetekre cserélték ki. Cseke Tibor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője hozzátette, hogy ezek a szerkezetek hóolvadás esetén is megvédik a területeket és házakat.

Az önkormányzat dolgozói a többi árvízvédelmi műtárgyat is felülvizsgálták, és felmérték, hol jelenthet még veszélyt az ár.
Gyutai Csaba elmondta, hogy az idén a Zala utcában lesz a következő felújítás. Ott egy árvízkaput építenek majd, így a gát mögött élők nagyobb biztonságban lesznek.

Az árvízvédelmi műtárgyak felújítása és korszerűsítése várhatóan mintegy 32 millió forintba kerül majd.

N. D./E. K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: