keresés a weboldalon

Fesztivál Olában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztivál Olában

2009 április 20 - hétfő
A városban több településrész is rendelkezik saját, hagyományos rendezvénnyel, mint a Páterdombi búcsú vagy az Alsójánkahegyi szüret. Ezek sorához kapcsolódott az idén először megrendezett Olai fesztivál. Mint azt ifj. Sándor Dénes György, a településrész önkormányzati képviselője elmondta, azért választották az április közepi időpontot, mert ekkor az éledező természet szinte csalogatja a szabadba az embereket. Nos április 18-án nem húzta keresztül a számítást az időjárás, egész nap már-már nyárias meleg fogadta az Olai bisztró mögötti területen a kikapcsolódni vágyókat.

Gyermekprogramokkal indult a nap délelőtt 10 órakor. Az ifjúsági fúvószenekart a Zabszalma zenekar színvonalas műsora követte, miközben mozgásos ügyességi játékok és megunhatatlan trambulin várta a kicsiket. A fesztivált hivatalosan dr. Gyimesi Endre polgármester, ifj. Sándor Dénes György és Balaicz Zoltán képviselők nyitották meg.

A polgármester röviden kitért az egykor önálló településként számon tartott, majd 1887-ben a városhoz csatolt Oláról, melynek első írásos emléke régebbi a zalaegerszeginél, 1236-ból való. A képviselők pedig a kikapcsolódás és az együttlét fontosságáról szóltak. A program sűrűje aztán délután kettőkor kezdődött.

A prószasütő versenyen három csapat indult, a legjobb szakácsoknak az Apáczai ÁMK Nyugdíjas Klubjának tagjai bizonyultak. A borversenyre 10 minta érkezett, ezeket vegyesen bírálta a zsűri. A gyerekeket játszóház és lovas – kocsikázás várta. Inkább a felnőtteket célozta meg a délutáni kulturális program.

A Városi Vegyeskar, a Nefelejcs Népdalkör lépett színpadra, és a Speed kötélugrók fürge lábtempója is tapsot érdemelt. Tóth Éva és Leblanc Győző operett műsorral szórakoztatta a közönséget. Aztán nem maradt más hátra, mint egy kis késő délutáni diskura egy-egy pohár ital mellett. A programok az Apáczai ÁMK szervezésében zajlottak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: