keresés a weboldalon

Fiatalok hete (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatalok hete (Videó)

2015 április 10 - péntek
Fiatalok hete kezdődik április 13-án Zalaegerszegen. A rendezvénysorozaton az általános- és középiskolák, valamint a felsőoktatási intézmények diákjai vesznek részt. A szervezők ezen a héten várnak mindenkit az immár hagyományos főiskolás fesztivál és városi diáknapok programjaira is.

2003-ban alakult meg a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, melynek többek között az volt a célja, hogy a három felsőfokú intézmény hallgatói között jó kapcsolat alakuljon ki. Az együttműködésnek köszönhetően 2004-ben közös programsorozatot indítottak, a zalaegerszegi főiskolás fesztivált – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A főiskolás fesztiválon többek között szakmai előadások, kulturális és szórakoztató programok lesznek. Ezekhez a középiskolás diákok is csatlakozhatnak, akik így közelebbről megismerkedhetnek a felsőoktatási intézményekkel.

Bogár Adrienn, a BGF GKZ HÖK elnöke a főiskolás fesztivál programjait ismertette:

A IV. zalaegerszegi városi diáknapok április 15-én a már hagyományossá vált városházi hatalomátvétellel kezdődnek. A program később diákparlamenttel és ünnepi közgyűléssel folytatódik a Díszteremben. Itt a meghívott felnőtt közgyűlés tagjai is véleményezhetik a fiatalok előterjesztéseit – tudtuk meg Kövesi Csaba diákpolgármestertől.

Az „Aludj máskor” elnevezésű 24 órás vetélkedőt a Városi Sportcsarnokban tartják. Ezen nemcsak fizikailag és mentálisan kell helytállniuk a diákoknak, hanem kreativitásukat és a csapatban való együttműködésüket is bizonyítaniuk kell. A program részeként a diákok ellátogatnak többek között a Zalaegerszegi Televízióba is.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: