keresés a weboldalon

Folytatódik a belváros megújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik a belváros megújítása (Videó)

2013 augusztus 23 - péntek
Közel egymilliárd forintból folytatódik a zalaegerszegi belváros megújítása. A második ütemben megszépül a Dísz tér, egységes arculatot kap több belvárosi üzlet, megújul a Vásárcsarnok és megépül a belső északi elkerülő út második szakasza.

A belvárosi rekonstrukció első ütemében korábban megújult a piac, megépült az északi elkerülő út első szakasza, kialakították a Csipkeházi passzázst és átépítették a Kossuth Lajos utcát.

– Talán annyi kritikát önmagunk felé megfogalmazhatunk, hogy én sem voltam elégedett, és úgy láttam, hogy a városlakók sem voltak azok az eredeti kertészeti koncepcióval, amin változtatni kellett – szögezte le Gyutai Csaba polgármester.
– Virágosítani kellett a belvárosban, hiszen ezt szokták meg a zalaegerszegiek, és ezt a folyamatot folytatni kell. A Dísz tér átépítésének is az lesz az egyik célja, hogy a betonrengeteg helyett sok zöldfelület, több fa legyen, és egy élhető, átsétálható, igazán a város főtereként funkcionáló téregyüttes jöjjön létre az Európa térrel, a Dísz térrel, a Csipke passzázzsal és a polgármesteri hivatal előtti tér megújításával.


Emellett 17 belvárosi üzlet portálja válik egységessé, felújítják a Vásárcsarnokot, amely mellé újraépül a Virágudvar, és folytatódik a belső északi elkerülő út építése.

 – A második ütem a Kölcsey Gimnáziumtól a Kiskondásig fog tartani – mondta a sajtótájékoztatón Bertók Sándor főépítész. – Ez lehetőséget ad arra, hogy a Rákóczi út tehermentesítése megtörténjen, a Kazinczy téren pedig a tervezett forgalomcsökkentés megvalósulhasson. Az útépítésre a mostani ütemben az európai uniós támogatásból 340 millió forintot költhetünk, további 110 millió forint önerőből pedig a közműveket, a csapadékhálózatot és a közvilágítást fogjuk megépíteni.


A tervek szerint a munkák jövő őszig tartanak, a belváros több pontján.    

P.Á./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: