keresés a weboldalon

Folytatódik a faültetés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik a faültetés (Videó)

2022 május 03 - kedd
Újabb két cég csatlakozott Zalaegerszeg faültetési programjához. Ezúttal a Schneider Electric és a 3B Hungária Kft. járult hozzá 11-11 fával a város nagyszabású, 2019-ben indult kezdeményezéséhez.

Az ámbrafa a Schneider Electric előtti körforgalomban kapott helyet, a kőrisfák a belső parkoló ékei lesznek. Ezekkel már meghaladja a 9000-et a projekt kezdete óta telepített növények száma.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A Schneider Electric elhivatott a környezettudatos szemlélet mellett. A céget tavaly a világ legfenntarthatóbb vállalatának választották, most hazánkban lett a Jövő Vállalata nagyvállalati kategóriában.

Póczak László, minőségbiztosítási vezető Schneider Electric Kft., Zalaegerszeg:

Az eseményen részt vett Németh Gábor a térség önkormányzati képviselője, aki kiemelte: nagyon fontosnak tartják a zöldfelületek lehetőség szerinti növelését és azok gondozását.

Németh Gábor, településrészi önkormányzati képviselő:

A 3B Hungária Kft telephelye oszlopos gyertyánokkal és oszlopos cseresznyékkel gyarapodott. A cég örömmel támogatja a város fenntartható fejlődését.

Nagy Zoltán, ügyvezető igazgató, 3B Hungária Kft.:

Emellett 4 millió forintos ráfordítással új parkolókat is létesítettek itt.

Gecse Péter, településrészi önkormányzati képviselő:

Gecse Péter szerint a Páterdomb fontos szerepet tölt be a zöldfelületi stratégiában. Ennek jegyében az elmúlt évben 57 fával lett gazdagabb a településrész, és megújult az Oncsa-kereszt környéke is.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: