keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fontos győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fontos győzelem

2008 április 16 - szerda
Zala Volán ZTE – Szeviép Szeged 68-65(15-13, 21-21, 23-20, 9-11)Zalaegerszeg, 500 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Forrai, Márton. Zala Volán ZTE: Pungor (8/6), Creamer (10), Szélesy (4), Horváth Zs. (4), Milkova (25). Csere: Turóczi (8), Ambrus (3/3), Hersics (3/3),  Marinova (3/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Idegesen kezdett a hazai csapat, azonban az első negyed hajrájában Milkova pontjaival szerény vezetésre tett szert. A második negyedben is inkább védekezésben jeleskedtek az egerszegi lányok, a vendégek ekkor jól semlegesítették Creamert és Milkovát, sőt az utóbbi sérülés miatt néhány percre ki is állt. 

Gondot jelentett az is, hogy Creamer már 18. percben összeszedte a harmadik hibáját. A harmadik negyed rosszul indult a hazaiak szempontjából, a szegediek a 25. percben már 7 ponttal vezettek. Ekkor azonban a frissen beállt Marinova és Pungor hárompontosaival egyenlítettek az egerszegi lányok, sőt Turóczi  pontjaival a vezetést is átvették.

Rendkívüli  izgalmakat hozott a befejező negyed, a 35. percben 63-63 volt az állás, s ezt követően 3 percig egyik csapat sem dobott pontot. Végül a nagy akarással küzdő Zala Volán ZTE kicsikarta a győzelmet, s ezzel nagy lépést tett az alapszakasz negyedik helyének megszerzése felé. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: