keresés a weboldalon

Forró hangulat a Sportcsarnokban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Forró hangulat a Sportcsarnokban

2008 március 31 - hétfő
A táncvilág egy éjszakába nyúló délután erejéig Zalaegerszegre figyelt, mikor is a Városi Sportcsarnok az első Zala Open Latin Formációs Táncfesztiválnak adott otthont. Ausztriából, Lengyelországból, Németországból és Csehországból érkeztek versenyzők a hazai csapatok mellett. 14 nemzetközi táncklub 22 produkcióját értékelhette a szintén nemzetközi összetételű zsűri.

A látványos rendezvényt a Gála Társastáncklub Egyesület álmodta valósággá, a 2004 – ben és 2006 – ban megrendezett országos versenyek jó visszhangjára alapozva.

Az ünnepélyes megnyitón az egyesített gyermekkórus énekelte el a magyar és az uniós himnuszt majd dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte a résztvevőket. Kezdetét vette a verseny a színházi díszletbe öltöztetett arénában. Tüzes zenére előadott látványos, gyors térváltásokra alapozott koreográfiáknak tapsolhatott a közönség. Két kategóriában, (társasági táncok és latin – mix) mutatták be produkcióikat a csapatok. A középdöntő előtt a zalaegerszegi szalagavató táncok versenyének győztese, a Deák Ferenc Szakközépiskola csapata mutatott be angol keringőt.

Az esti döntő közönségét a versenyzőkön kívül a Salsa Diabolica együttes, valamint László Csaba és Mikes Anna magyar bajnok táncosok szórakoztatták. Ünnepélyes eredményhirdetésre 22 órakor kerül sor. A társasági táncokban az osztrák Team Rot végzett az élen, őket követte a Botafogó együttes és a Gála TE. Latin – mixben szintén ausztriai siker született, a HSV Zwölfaxing együttes bizonyult a legjobban, második helyen a Gála TE végzett, őket a cseh Dancing School Krok együttes követte. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: